Връщат за преразглеждане делото за 200-та декара в „Тракия“
Връщат за преразглеждане делото за 200-та декара в „Тракия“ / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

Делото за имота от 200 декара в район „Тракия", което се води между Община Пловдив и частни лица, отново влиза в съда, научи Дарик радио.

Миналата година общината спечели делото на последна инстанция, но се оказва, че има 2 молби за отмяна на решението, разказа шефът на правната дирекция Илиян Иванов. Исканията са от наследниците, които претендират за имота и от фирма „Лендмарк“.

Съдът е отхвърлил искането на наследниците, но е уважил това на частната фирма, защото се оказва, че тя е закупила 27 декара от имота още през 2006-та година, но не е била привлечена като страна по приключилото вече дело.

Сагата започна преди години, когато частници предявяват претенции към земята. Твърдят, че е тяхна, тъй като им е дадена от Поземлената комисия. Реално ищците са имали имот в Ягодово, но са обезщетени с 200 дка на бул. „Освобождение", срещу новото кметство в „Тракия".

След няколко години дела, Върховният административен съд обяви акта на Поземлената комисия за нищожен и присъди земята на община Пловдив.