Време разделно за управлящите заради мегапроект
Време разделно за управлящите заради мегапроект / netinfo

Управляващата коалиция в Пловдив може да се разпадне, ако в Общинския съвет бъде внесен за гласуване проект на английската компания “Чесфийлд пъртнърс” за спортно-развлекателен комплекс на 80 декара до Колодрума. За това предупреди председателят на групата на ВМРО Камен Шишманов след днешното представяне на идейния проект на британците.

Инвеститорът предвижда за година и половина да изгради многофункционална зала с 5000 места, учебен спортен комплекс, мол, казино, хотел, нощен клуб, кинозали. Според ВМРО, подписвайки меморандум за преговори с британците, кметът Чомаков е нарушил решение на Общинския съвет от март, коет предвижда на същия терен да се изгради голям стрелбищен комплекс. Шишманов обяви, че ВМРО ще се възползва от правото си на вето върху проекта на британците и ако коалиционните партньори не се съобразят с това крайната мярка ще е напускане на коалицията.

Голям проблем в осъществяването на проекта е и смесената собственост на терена между Мебелна къща и колодрума. Освен 30 дка общински парцел там има собственост и на спортен клуб “Академик” /27 декара/, на хотелиера Ветко Арабаджиев и на колоездачно дружество “Цар Симеон”.