/ iStock/Getty Images
Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Пловдив. Инцидентът е станал в ранния следобяд около 14.30 часа , когато 30-годишен пловдивчанин е бил блъснат на централно кръстовище до площад Шахбазян между бул. "Шести септември" и ул. "Ламартин".

От полицията съобщиха, че по предварителни данни младият мъж започнал да преминава по пешеходната пътека, а автобус от градския транспорт спрял, за да му даде път. Движещият се до автобуса в съседното платно автомобил обаче не спрял, отнел предимството на пешеходеца и го блъснал, предаде БНТ.

Възрастен шофьор блъсна две жени на пешеходна пътека в Кюстендил

Пострадалият е откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Предстои да бъде тестван и с апарат за наркотични вещества. Движението в района остава затруднено и се регулира от полицай.

Това е втори подобен инцидент в града от последните дни - преди седмица градски автобус блъсна жена на централно кръстовище, отново на пешеходна пътека. Жената бе настанена в болница в тежко състояние и няколко дни по-късно почина.