ВМРО Пловдив: Каракачанов и кликата му искат да ликвидират ВМРО
ВМРО Пловдив: Каракачанов и кликата му искат да ликвидират ВМРО / Dariknews.bg

Извънреден конгрес няма да има, с което напълно се оправдаха опасенията на Националния щаб, че Каракачанов и кликата му изпълняват указанията „от горе" за ликвидиране на ВМРО. Това се казва в декларация на  Националния щаб на воеводите, изпратена до медиите.

В докумената се посочва още, че внесената подписка е последен акт на добра воля от страна на всички тези, които не признават за свои лидери нито Красимир Каракачанов, нито слугинажа, който той си е избрал на един тотално опорочен и манипулиран конгрес

Според авторите на декларацията, ВМРО не може да съществува без структурите в Пиринско, Пловдив, Пазарджик, Ямбол, Монтана, Сливен, Враца, София, Смолян, Хасково, Плевен.

Становището  на  Националния изпълнителен комитет  съдържа неверни твърдения и открити заплахи към членовете на ВМРО, се твърди още в декларацията.

В Софийски градски съд в момента текат 9 дела, оспорващи легитимността на конгреса и избора на новото ръководство, а в Софийска прокуратура са заведени преписки срещу Каракачанов и членове на НИК за неправомерно изключване от ВМРО, за опити за натиск и отправени заплахи.