Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта, за да получат парите си
Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта, за да получат парите си / снимки: Иванка Петкова, Дарик радио Пловдив
Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта, за да получат парите си
76751
Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта, за да получат парите си
  • Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта, за да получат парите си

Вложители на КТБ в Пловдив се наредиха още по тъмна доба пред банковите клонове, за да получат парите си, показа репортерска проверка на Дарик. „Тук съм от 5 без 15 тази сутрин, защото според медиите се очакваха големи опашки. За радост тук сме само двама, час преди да отвори банката. Не се притеснявам, ще си получа парите“, сподели ранобуден пловдивчанин пред клона на ОББ в район Южен.

„От 5.30 часа съм тук, още се притеснявам за парите си. Имам вложения над гарантирания минимум, така че ще получа само част. Наложи се да вземам заеми, за да преживея месеците, през които бе затворена КТБ“, разказа пловдивчанка, чакаща пред ДСК на ул. „Пере Тошев“.

Там хората бяха направили от рано сутринта списък, за да са сигурни, че ще влязат по реда си. Минути преди 8 часа имаше записани 9 души. „Няма голяма навалица, но докато не получа вложенията си, ще продължавам да се притеснявам. 3000 лв съм взела назаем, за да платя ангажиментите си през лятото. Дано никога повече не се случва!“, допълни чакаща жена на опашката.

Вложители в КТБ чакаха от рано сутринта за да получат парите си
netinfo

Едва по 4-5 души чакаха пред офисите на ПИБ на Главната и на Съединението тази сутрин в 8,30 часа. Всички бяха оптимисти за вложенията си и спокойно изчакваха да отвори банката в 9 часа. „Няма паника, всичко вече е уредено. Като си получа парите, пак ще ги вложа в банка, но в по-сигурна“, коментира чакаща жена пред клона на банката на Главната. „Моите пари пак ще бъдат в банка, смятам, че фалитът на КТБ бе чиста случайност“, допълни мъж, чакащ пред офиса на ПИБ на Съединението.

Около 20 души бяха преминали през офиса на Уникредит Булбанк на Главната от 8 часа сутринта. „Нямаше напрежение, хората се обслужват по реда си. Първите вече получиха средствата си“, съобщиха пред Дарик служители в банката към 8,40.

Около 20 души чакаха на опашка и пред офиса на Райфайзен банк на бул. „Васил Априлов“ тази сутрин преди 9 часа. Там също нямаше напрежение сред вложителите на КТБ.

Чуйте анкетата по темата в прикачения файл.