Вкараха и полицията в предизборна битка за кмет
Вкараха и полицията в предизборна битка за кмет / netinfo
Нямам намерение да коментирам думите на човек, който си прави предизборна кампания, но жалко за човека, който се опитва на гърба на полицията да си гради кампанията. Така директорът на Областна дирекция „Полиция” в Пазарджик комисар Емил Ганчев коментира изказването в телевизионен дебат на кмета и кандидат за кмет от БСП Иван Евстатиев, в което той индиректно обвини полицията за терора на униформени над ромското население в квартал „Изток” на 14 октомври 2006 година. Комисар Ганчев още веднъж заяви, че във връзка с възникналото напрежение тогава полицията в Пазарджик просто си е свършила работата.

Евстатиев заяви, че той като кмет нямал нищо общо с насилията и терора, упражнени от полицията в ромската махала по време на мелето, в което участваха над 400 роми. С това той индиректно призна, че ромите са били пребити от полицията.

Събралите се в залата роми бурно репликираха и освиркаха Иван Евстатиев с думите, че кметът е този, който трябва да съблюдава спазването на общинските наредби за обществения ред в града. Ромите викаха от залата, че това е кметът, по чието време са били бити най-много и показваха синини по телата си.