Високоспециализирани изследвания в най-новата болница в Пловдив
Високоспециализирани изследвания в най-новата болница в Пловдив / dariknews.bg/ архив

Визуализиране и лечение на туморни образувания и камъни в жлъчката и панкреаса ще извършва най-новата Многопрофилна болница за активно лечение за Южна България „Еврохоспитал Пловдив". Това съобщи на официалното откриване изпълнителният директор и управител д-р Венцеслав Джурков. Той уточни, че това е високоспециализирано изследване и до момента в Пловдив се прилага рядко и с променлив успех. Целта на болницата е то да стане рутинно и за това ще се работи със специалисти от Военно-медицинска академия - София.

„Еврохоспитал" предлага гастроентерология на най-високо ниво, от вътрешните болести - кардиология, ревматология, нефрология и хематология. Операциите на панкреас, черен дроб и безкръвните интервенции на тумори на стомаха и червата ще извършват привлечени от Военна болница в Пловдив специалисти.

Уникални за Южна България са и четирите ендоскопски зали, в които ще се провеждат високо технологични изследвания и съвременни оперативни методи на лечение.

Болницата ще работи със Здравната каса по 61 клинични пътеки. Здравноосигурените ще плащат само потребителска такса. Няма да се доплаща за избор на екип, категоричен бе д-р Джурков. Ценоразписът за услугите за неосигурените пациенти е публикуван на сайта на болницата. За чужди граждани цените няма да бъдат различни, допълни д-р Джурков.

На официалното откриване присъстваха депутатът Менда Стоянова, шефът на Районната здравноосигурителна каса д-р Костадин Маламов, ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев, лекари и общественици. Протойерей Виктор Христев отслужи тържествен водосвет, а лечебното заведение получи икони на Света Богородица и Баташките мъченици с благословията на пловдивския митрополит Николай.

Само за 8 месеца бе изградена най-новата и модерна многопрофилна болница за активно лечение „Еврохоспитал Пловдив". Тя е разположена на разгърната площ от 5 хиляди квадратни метра на терен от 13 декара. Инвестицията е за около 6 млн. лева. Максималният капацитет е близо 1000 пациенти месечно.