Венцислав Каймаканов отива на балотаж
Венцислав Каймаканов отива на балотаж / netinfo

Независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов отива на балотаж, показват резултатите от представително проучване сред над 10 000 пловдивчани, организирано от партия "Новото време" по метода на телефонната банка, който социолозите определят като най-достоверното емпирично изследване.

25% от пловдивчани са заявили, че на този етап биха подкрепили Славчо Атанасов. 17% от анкетираните са категорични, че ще дадат гласа си за независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов, което категорично го изпраща на балотаж. Подкрепата за кандидата на левицата Захари Георгиев се движи в рамките на 15%.

Повечето от запитаните в проучването дават големи шансове на Каймаканов да спечели окончателно вота на втори тур и заради факта, че ще е единственият претендент, който ще представи предварително екипа си, за да не се подменя вота на избирателите.

Венцислав Каймаканов е издигнат от инициативен комитет, в който влизат сегашният общински съветник Христо Бонев, председателят на Пловдивския граждански клуб Лука Станчев, много бизнесмени, обществени и синдикални организации. Независимият кандидат няма да има листа за общински съветници и районни кметове. Според него колкото по-шарен е местния парламент, толкова повече обществен интерес ще се защитава.