Венцислав Каймаканов е областният управител на Пловдив
Венцислав Каймаканов е областният управител на Пловдив / dariknews.bg/ архив

Бизнесменът Венцислав Каймаканов е назначен за областен управител на област Пловдив. Очаква се той да встъпи в длъжност още в понеделник. Пред Дарик Каймаканов заяви, че все още не са ясни имената на заместниците му. Днес (14 юни) той ще получи решението на МС.

Министерският съвет назначи областни управители на Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Каймаканов притежава дружествени дялове и акции в няколко фирми. Пред Дарик той заяви още, че няма да дава основание да се говори за конфликт на интереси. В периода 2003 г. - 2009 г.  Венцислав Каймаканов бе изпълнителен директор на "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" АД. През 2007-ма бе независим кандидат за кмет на Пловдив. Завършил е Техническия университет в София със специалност "Технология на машиностроенето и металорежещи машини". Владее английски и руски език.

Адвокатът от Пловдивската адвокатска колегия Иван Йорданов е назначен за областен управител на област Пазарджик. От януари 2008 г. до ноември 2009г. той заема поста директор на Дирекция "Административно, правно и информационно обслужване" на община Пазарджик. Завършил е ПУ "П. Хилендарски" със специалност право. Владее английски и немски език.