Вдигат храма в Тракия до края на 2009-та
Вдигат храма в Тракия до края на 2009-та / netinfo
До няколко дни ще бъде подписан договорът между Църковното настоятелство и Община Пловдив за довършване на строежа на храма „Св. Цар Борис Покръстител” в Тракия, съобщи в интервю за Дарик радио викарият на Пловдвиската митрополия Константийски епископ Антоний. В момента Пловдивската Света Митрополия и Община Пловдив са в процес на финализиране на договорните отношения, след което се очаква да бъде преведен първият транш от гласуваните за тази година 1 млн. 200 хил. лв. от общинския бюджет. Съгласно договора, през 2009-та година общината трябва да предвиди още 1 млн.лв. за довършване на храма. Строителството на църквата „Св. Цар Борис Покръстител” в район „Тракия” ще бъде подновено до началото на юли, каза епископ Антоний.

За правилното разходване на средствата ще отговарят председателят на Църковното настоятелство отец Лазар от църквата „Света Марина” и инициативният комитет за изграждане на „Свети Цар Борис Покръстител”. Последният е създаден с участието на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и кмета на града Славчо Атанасов. Председател е Константийски епископ Антоний в качеството си на викарий на Пловдивския митрополит.

Слушателите на Дарик Радио трябва да имат търпение и да са уверени, че ще има гаранция за всяка похарчена стотинка и, че ще се положат всички усилия храмът да бъде завършен най-късно през следващата година – каза още Константийки епископ Антоний.