В Южен очакват нови тротоари и паркоместа
В Южен очакват нови тротоари и паркоместа / снимки: Петър Тодоров
В Южен очакват нови тротоари и паркоместа
92092
В Южен очакват нови тротоари и паркоместа
  • В Южен очакват нови тротоари и паркоместа

Нови тротоари ще има в пловдивския район „Южен“. Това съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет Борислав Инчев. 22 000 лв. от бюджета са заделени именно за това, като се очаква изграждането им да започне след няколко месеца. С парите ще бъдат ремонтирани и съществуващи пейки и антипакинг колчета.

Други основни акценти в работата на районната администрация ще са осигуряването на достатъчно паркоместа в „Южен“ и изграждането на нови площадки. 60 хил. лв. са предвидени за строежа на детските кътове за игра, уточни Инчев. Ще се работи и по поставянето на няколко заслона на спирките от градския транспорт, където те липсват.

В Южен очакват нови тротоари и паркоместа
netinfo
На много от невралгичните булеварди ще бъдат поставени и повдигнати пешеходни пътеки, за да се избегнат пътнотранспортни произшествия.

За първи път са заделени целево и 20 хил. лв. за подмяна на осветлението в района, похвали се Борислав Инчев. Той допълни, че към края на 2017-та година се надява да започне реконструкцията на ул. „Даме Груев“, която се нуждае от цялостен ремонт. За него вероятно ще са нужни над 2 млн. лв., но те ще бъдат осигурени от голяма община, като ще се работи поетапно за всеки един от участъците на улицата.

Още за проектните ангажименти на кметът на район „Южен“ Борислав Инчев чуйте от аудиото