арест
арест / iStock/Getty Images
Той работел като кредитен консултант
При операция на Икономическа полиция в Пловдив е задържан 37-годишен пловдивчанин, извършвал неправомерно лихварска дейност от началото на 2018 година до момента.

Мъжът е с чисто криминално минало, в момента е задържан с прокурорска заповед за 72 часа, като се очаква да му бъде поискана мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Задържаният работел като кредитен консултант към небанкова финансова институция. Той предоставял в заем парични суми на трети лица срещу лихва от 10 до 15 на сто месечно. Установено е, че дал парични заеми на обща стойност 60 000 лева на 20 физически лица, а получените от това  доходи са 80 000 лева. Вноските хората са оставяли на продавачките в магазин, стопанисван от жената на задържания.

При извършените претърсвания и изземвания са били намерени и иззети чужди лични и банкови карти с ПИН-кодове, множество документи /в това число записи на заповед, над 50 големи талона на леки автомобили, тефтери със записки на имена и суми, както и договори за заеми/, пари в брой на стойност около 10 000 лв. и множество заложени вещи.

До момента по делото са разпитани над 25 свидетели, разследването по случая продължава.

Акцията е проведена на 14 април под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив.
 
 
БТА