В Пловдив отричат тайни преговори за нови софийски бали
В Пловдив отричат тайни преговори за нови софийски бали / netinfo

Oт Пловдивската община официално отрекоха тиражираните днес информации, че най-вероятното място, където ще се складират всички 470 000 тона балирана смет, които в момента се съхраняват на временни площадки около София. Не зная нищо за секретни преговори между двете общини, заяви пред Дарик ресорният зам.-кмет по стопанските дейности Георги Григоров. Председателят на Общински съвет Пловдив Йордан Кюмюрджиев също отрече да знае за водени преговори с посредничеството на Министерството на околната среда и водите.

Припомням, че преди седмица на пловдивското сметище край с. Цалапица бяха депонирани последните количества от договорените 200000 тона софийски боклук. Общината обаче е получила едва три милиона от обещаните от правителството 47 млн. лв. за приемането на балите.

Само преди месец новоизбраният кмет от коалиция ГЕРБ-ВМРО Славчо Атанасов бе категоричен, че няма цена, на която Пловдив да приеме допълнителни количества софийски боклуци, тъй като няма яснота кога ще заработи пловдивският завод за преработка на твърди битови отпадъци, а капацитетът на депото е на изчерпване. Преди дни той отново потвърди тази позиция.

Зам.-кметът по екологията на Столична община Мария Бояджийска отрече категорично да се преговаря за складиране вече балираните боклуци от временните площадки край София в Цалапица.