Увеличават се грабежите от деца-наркомани в Пловдив
Увеличават се грабежите от деца-наркомани в Пловдив / netinfo

Нараства броят на грабежите, извършени от непълнолетни наркомани в Пловдив отчете днес секретарят на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни полк. Петко Василев. 400 са децата, които се водят на отчет в Детска педагогическа стая за притежание, употреба и разпространение на дрога, уточни полк. Василев. Техният брой е нараснал почти двойно в сравнение с миналата година, когато в полицията са били регистрирани 260 малолетни и непълнолетни наркомани. Според Василев обаче действителният им брой е по-висок. 1000 деца са преминали през Центъра за превенция и социална адаптация през последните четири години, отчетоха от комисията.

С 30% е спаднала детската престъпност в Пловдив за първите девет месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2006-та. Расте обаче броят на хулиганствата и противообществените прояви, особено при децата до 14 години.

40 са наказателните постановления, издадени от пловдивската общинска комисия от началото на годината досега за родителска небрежност.

Главният секретар на Община Пловдив Петя Дойчинова бе избрана за председател на комисията днес на мястото на досегашния зам.-кмет по сигурността Здравко Зафиров.