Университетска болница изчиства задължения си
Университетска болница изчиства задължения си / netinfo

Задълженията на Университетска болница ”Св. Георги” в Пловдив ще бъдат изчистени до края на годината, съобщи за Дарик изпълнителният директор доц. Илия Баташки. Той уточни, че сумите са натрупани през първите три месеца на 2007 от лечението на рекорден брой неосигурени пациенти. От април до сега няма нито лев нов дълг, като до края на ноември ще бъдат погасени още 2 млн. лева към доставчици, каза още доц. Баташки

2,5 милиона лева са вложени в ремонт и преоборудване и откриване на нови отделения, което ще увеличи приходите на болницата. Сумите за закупуване на модерна апаратура и техника, се погасяват редовно. В края на годината приходите от клинични пътеки традиционно нарастват и болницата ще стопи задълженията си до текущ платежен размер, който e нормален за здравно търговско дружество с подобен мащаб на клинична дейност, посочи  доц. Баташки.

УМБАЛ ”Свети Георги” се е утвърдила като основен център за обслужване на спешни състояния на болни от града и областите от Южна България. Болницата ежедневно приема пациенти от Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, което е показателно за качеството на нашата работа, каза още доц. Баташки.