Униформи във всички училища наесен
Униформи във всички училища наесен / netinfo
За въвеждането на униформи във всички училища през новата 2008-2009 учебна година се обяви министърът на образованието и науката Даниел Вълчев при откриването на Третата национална конференция “Училището - желана територия на ученика”, която се провежда в Пловдив. Министър Вълчев заяви, че средствата за това ще бъдат увеличени значително, без да уточни конкретно с колко. Всяко училище, което кандидатства с проект, ще получи финансиране и ще може да въведе собствени униформи, обеща Даниел Вълчев.

Новата учебна година ще бъде по-различна и с това, че за първи път ще бъдат финансирани дейности по оперативната програма “Човешки ресурси” , за които са предвидени над 16 млн. и 600 хил.лв., каза още министърът на образованието. Всички начални училища ще могат да стимулират деца с изявени таланти.

5 млн. лв. от бюджета за образование са превидени за дейността “Учене на повече от една скорост”.

Проектът за нов закон за училищното образование и предучилищното възпитание ще бъде внесен в Министерски съвет до края на юни, съобщи още просветният министър. Очаква се през септември законопроектът да влезе да обсъждане в парламента.