Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив
Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив / Дарик радио/ архив
Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив
73443
Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив
  • Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив

Аматьорско съревнование по дуатлон организира в Пловдив унгарецът Йозеф Биро. То ще се проведе в неделя (29-ти юни) в парк Лаута от 15.00 часа.

„Участието е безплатно за всички, като записването ще става в деня на събитието от 14.00 часа“, разказа за Дарик Биро, който е електроинженер по професия.

За участниците са предвидени 2 дистанции – дълга и къса. Първата включва 1200 метра бягане, 4 километра колоездене и още 1200 метра бягане. Втората дистанция е 2.5 км. бягане, 12 км. колоездене и отново бягане.

Предвидена е и възможност за щафета. „Ако някой обича да тича и няма велосипед, но има приятел с колело, може да участват и двамата“, разказа още унгарецът. „Тъй като това събитие се провежда за първи път в Пловдив, очакваме около 50 човека да се включат“, допълни той.

Сдружението „Мултиспорт предизвикателство България“, което е организатор на състезанието, все още набира и доброволци, които да помогнат за провеждането на мероприятието.

„Събитията на нашето сдружение нямат състезателен характер, а за нас най-важното е да спортуваме заедно“, каза още Йозеф Биро, който живее от 8 години в България.

Унгарец организира състезание по дуатлон в Пловдив
netinfo

ДАВАЙ!

ВЗЕМИ СИ КОЛЕЛОТО!

Подкрепи идеята на пловдивския екип на ДАРИК и спортно шоу ГОНГ!

Основни партньори на кампанията “Вземи си колелото” са Община Пловдив и www.maxeurope.eu.