Чудото в Арман махала
Чудото в Арман махала / netinfo
Арман махала
96124
Арман махала
  • Арман махала
Две години може да се проточи премахването на незаконната къща в пловдивската Арман махала, при чийто строеж беше вграден стълб от уличното осветление на града. Това обяви за Дарик кметът на район „Северен“ Ральо Ралев и допълни, че в 90% от случаите, в които се издават актове за събаряне на незаконни жилища, ромите обжалват пред съответните съдилища.

роми Арман махала
netinfo

Роми вградиха уличното осветление в новострояща се къща в Армана

Районното кметство е съставило констативния акт за незаконно строителство още в четвъртък. На следващия ден документът е връчен на собствениците, като актът може да бъде обжалван в седемдневен срок пред кмета Ралев. Следват по-тежките процедури пред Административен съд – Пловдив и Върховния административен съд.

роми Арман махала
netinfo

Ромите, които живеят в Арман махала, бяха категорични, че мястото не стига. По думите им в някои къщи живеят по пет и повече семейства. Общината ще събаря, ние пак ще строим, няма да останем на улицата, зарекоха се някои от жителите на Армана.

роми Арман махала
netinfo

Ральо Ралев обеща, че ще иска предварително изпълнение. По думите му, през 2018 г. първата постройка в управлявания от него район, която се надява да види срината до основи, е строежът, който в момента е окупирал уличната лампа в Арман махала.
 
Чуйте и от файла, приложен в аудио зоната.