Улица Отец Паисий става фестивална
Улица Отец Паисий става фестивална / openarts.info

За втора поредна година една улица става тема, сцена и фокус на градски събития. Това е ул. "Отец Паисий". Под мотото "Успоредната градска култура" през 2010 година Фондация Отворени Изкуства инициира и реализира тримесечен културен проект, с който постави началото на ново обговаряне на историята и настоящето на този неизследван градски топос.

Тази година след изследователските, етноложки и архивни задачи, на които акцентира първото издание, "Улица Отец Паисий 2011" ще се проведе в концентриран, ограничен времеви формат. В него ще бъде реализирана обществената част на проекта - уикенд-фестивалът "Улица Отец Паисий" с мото: "Успоредната градска култура - Препокриване".

Целта на проекта е да активизира, продуцира и покаже съвременна градска култура. Програмата включва открити сцени за музика, проекти за публични пространства, прожекции, уъркшопове, акции, пърформънси, неформални събития, кулинария, лекции, дискусии и литературни четения. Акцентите са разделени в четири програми: уъркшопове, специални проекти, обитателите действат и музикална програма.

Събитията са организирани и продуцирани от Фондация Отворени Изкуства, обитателите на улицата, индивидуални артисти и артистични групи. Между 27 и 29 май улица "Отец Паисий" ще бъде затворена за автомобили.

Пълната фестивална програма на www.otetspaisiystreet.com
За актуални информация следете фейсбук страницата на проекта: www.facebook.com/otets.paisiy.street