Укрепват свлачищата по пътя за летовището Св. Константин
Укрепват свлачищата по пътя за летовището Св. Константин / Дарик архив

Община Пещера сключи договор със строителна фирма за укрепване на свлачищата по пътя за летовището „Св. Константин”. По сметката на администрацията вече е преведена сумата от 700 000 лева.

Темата с усвояването на средствата обаче предизвика множество спорове в общинския съвет в родопската община. С бурни дебати премина и последното за годината заседание на местния парламент в Пещера. Мнозинството и опозицията имаха противоречия още от първата точка в дневния ред, касаеща отчета за проведените обществени поръчки от общината за периода юни – декември 2016 година.

Кметът Николай Зайчев уточни, че администрацията е обявила 22 обществени поръчки за 6 млн. лв., по които вече са сключени 77 договора, предстои да бъдат подписани още 40. На заседанието стана ясно още, че всичко включено в строителната програма за 2016-та година е реализирано.

Кметът Зайчев, допълни, че ул. „Славей” в кв. "Луковица", за чието асфалтиране са били заложени 120 000 лв. по проект, сега е изпълнена за малко над 30 000 лв., а направената икономия ще бъде използвана за други инфраструктурни проекти през 2017-та година.