УХТ въвежда и онлайн прием на кандидатстудентски документи
УХТ въвежда и онлайн прием на кандидатстудентски документи / sxc.hu

Първата кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив ще се проведе в края на март. Това съобщи зам.-ректорът по учебна дейност, проф. Албена Стоянова.

Подаване на документи се провежда от 11 до 21 март. За удобство на студентите от тази година университетът въвежда и онлайн прием на документи. Формулярите могат да бъдат намерени на интернет страницата на висшето училище – uft-plovdiv.bg.

Кандидатстудентската сесия стартира с изпити по Математика (29 март) и по Химия и опазване на околната среда (30 март). Бъдещите студенти ще отговарят на 25 въпроса, като за всеки верен отговор получават една точка. Те ще научат своя резултат още в същия ден, защото проверката ще се случва пред самите зрелостници.

Тази година в УХТ ще се проведат и състезания върху материала от различни дисциплини, изучавани в средното училище. Жури, в което участват учители от гимназията и преподаватели от УХТ ще оценява участниците. На ученика се издава служебна бележка,с която оценката му се признава за прием във висшето училище. По този начин, ако на състезанието участник получи шестица, а на съответната матура се представи по-зле, ще има възможността да формира по-висок бал и да участва в класирането, допълни още проф. Стоянова.