Ударни групи срещу пране на пари и укриване на данъци
Ударни групи срещу пране на пари и укриване на данъци / netinfo

Полицаят и данъчният служител са лявата и дясната ръка на прокурора в борбата срещу организираната престъпност, свързана с укриване на данъци и пране на пари, каза в интервю за Дарик радио апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов. Той и регионалният директор на Данъчна служба са разработили подробен проект за създване на ударни групи от прокурори и данъчни служители, които да работя заедно по конкретни случаи.

Според Димов би трябвало в прокуратурата да бъдат командировани данъчни специалисти, които да се занимават само с разследване на случаи за пране на пари и укриване на данъци. Димов припомни, че тези ударни групи ще работят експериментално за период от три или шест месеца.

Причината за нереализирането на проекта до сега не е в прокуратурата, подчерта Росен Димов. Той апелира да се проведе обществена дискусия за да се стигне до отговор на въпроса защо предложението, което е съвместно с регионалния директор на данъчна дирекция Пловдив Георги Търнованлийски, не се получи.

Росен Димов заяви, че той не се е отказал от идеята за коопериране на данъчни и прокурори, но за сега среща разбиране и одобрение от чужбина.