Учители и студенти от ВМРО почистиха „Лаута”
Учители и студенти от ВМРО почистиха „Лаута” / Plovdiv24.com

Стачкуващи учители от трите учителски синдиката и студентската организация на ВМРО участваха днес в есенното почистване на парк „Лаута”, посветено на Деня на екологично защитените територии. Традиционното есенно почистване се организира от администрацията на район „Тракия”.

Важно е градът ни и особено зелените територии да са чисти, заради нашите деца, каза пред Дарик Гиньо Матев, кандидат за кмет на район Тракия от коалиция ГЕРБ-ВМРО. Той припомни, че възнамерява да лобира, „Лаута” да получи статут на парк. Екологията трябва да бъде един от приоритетите на града, защото не е маловажно какъв въздух дишат нашите деца, заяви пред присъстващите председателят на регионалната структура на КТ Подкрепа Атанас Кръстев.

Правим това почистване всяка пролет и есен, всеки път извозваме оттук по 5-6 тона боклуци, каза Петя Дойчинова, зам. кмет на Тракия. Тя съобщи, че администрацията на район „Тракия” е осигурила сандвичи, напитки и малки подаръчета за участниците в почистването, дарение от местен бизнесмен.