Търсят виновните за „синьото“ мляко, децата са здрави
Търсят виновните за „синьото“ мляко, децата са здрави / Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив
Емил Караиванов за "синьото" мляко
70975
Емил Караиванов за "синьото" мляко
Родители на деца от детска градина "Слънце"
  • Емил Караиванов за "синьото" мляко
  • Родители на деца от детска градина "Слънце"

Изследванията на децата пили „синьо“ мляко не показват отклонения в кръвните показатели, съобщи за Дарик радио кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. Всички деца са прегледани, а 10 % от тях са изследвани по препоръка на педиатри и токсиколози. Дори и да е имало някакъв контакт с отровен препарат, то неговото количество е било малко и  не е довело до отклонения, каза Караиванов.

„Не смея да се ангажирам с твърдения дали има виновни, но ако това бъде доказано, те ще бъдат наказани“, каза Караиванов. Той е категоричен, че ако това са служители от кухнята или ръководството на детската градина, те ще бъдат уволнени.

Чуйте повече от интервюто с асеновградския кмет Емил Караиванов в първия прикачен файл.

Прокуратурата е назначила проверка по случая с консумираното от 127 деца мляко в детска градина „Слънце“. „Криминална полиция“ е взела проба от въпросното синя отрова за мишки , попаднала в млякото.

Родителите на децата от общинската детска градина са притеснени и обмислят да пишат официално писмо до Министерството на здравеопазването. Според някои от тях става дума за саботаж. Някои майки заявиха, че утре няма да пуснат своите деца в градината.

Чуйте родителите във втория прикачен файл