Търсят инвеститори за спортни обекти чрез концесия за строителство
Търсят инвеститори за спортни обекти чрез концесия за строителство / netinfo
Два полупразни терена – 12 декара до стадион „Пловдив” и 4, 2 декара в ЖР „Тракия”, ще бъдат отдадени от общината на концесия за изграждане на спортни обекти, съобщи заместник-кметът Петко Атанасов.

За пръв път администрацията ще търси инвеститор чрез концесия за строителство, поне в последните два мандата, добави той. Предложенията ще влязат в Общинския съвет до месец.

Бъдещият концесионер на 12-те декара до Спортното училищеще ще ги експлоатира 25 години срещу задължението да изгради до 3 години спортен комплекс на стойност 1,5 млн лева – с футболно игрище, открити спортни площадки с изкуствена трева, зали с бани и съблекални , също и заведения за обществено хранене , офиси, канцеларии и прилежаща инфраструктура.

Условията на втората концесия за празния терен до блокове 94 -96 в ЖР”Тракия” включват инвестиция за 1, 13 млн. лева в спортен център със зала, игрища, детска площадка и паркинги. Той трябва да бъде готов за 14 месеца, а бъдещият концесионер ще плаща на общината 10% от приходите си в продължение на 25 години.