Търсят се доброволци за създаването на филми, посветени на Пловдив
Търсят се доброволци за създаването на филми, посветени на Пловдив / netinfo
7 късометражни филма, посветени на Пловдив ще бъдат заснети от изявени български режисьори от юни до декември
Доброволци, които да се включат в създаването на 7 късометражни филма, посветени на Пловдив, търсят в града под тепетата фондация „Пловдив 2019“ и КИНОПЛОВДИВ, проект на ЕСК. 

Филмите ще бъдат заснети от изявени български режисьори от юни до декември и са част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Филмите са вдъхновени и посветени Пловдив, а ролите, в които могат да се включват непрофесионалисти, любители, ученици и студенти с интерес към киноизкуството, навършили 18 годишна възраст, са разнообразни. Търсят се доброволни асистенти на режисьора, оператора, сценографа, организатори на терен и други. Всеки избран става пълноценна част от снимачния екип на даден филм и участва в организирането и заснемането на конкретно кинопроизведение, в чийто екип попада.

Режисьорските екипи, които ще създадат филм за Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева,  Николай Тодоров, Павел Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов, Христо Симеонов, а снимките започват в Пловдив през месец юни.

Създадените късометражни филми ще бъдат обединени в един пълнометражен омнибус филм, посветен на града, чиято премиера се очаква в началото на 2019 г.