Турци оглеждат цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора
Турци оглеждат цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора / netinfo
Фирми от Европа и Турция проявяват интерес към приватизацията на цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора, заяви в Пловдив министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Местното предприятие е затворено от днес, за да не трупа загуби в очакване на нов купувач, а договорите на 300-тата работници са прекратени.

Надявам се да бъде намерен инвеститор и Пловдив освен люлка на тютюнопроизвоството да не се превърне и в негов ковчег, каза министър Димитров

Според него няма нужда от ново политическо решение за продажба на двете фабрики в Пловдив и Стара Загора след взетото в Хисар. Министърът бе категоричен, че те ще се предложат на борсата, въпреки изявленията на консултанта по приватизацията Владимир Каролев, че няма интерес към бизнеса на „Цигарена фабрика Пловдив”, а към апетитните й имоти в център на града. Чуйте / от прикачения звуков файл / как министър Петър Димитров отговори на въпрос на Дарик дали ще бъде спазено споразумението със синдикатите дружествата на Булгартабак в Пловдив и Стара Загора да бъдат качени на борсата до 3 юни.

Според министър Димитров не е изключено за двете затворени фабрики да се явят чужди фирми. Той се позова на предварителни разговори с потенциални играчи.