Тръгват проверки на палатите в Родопската яка, ама няма ревизори
Тръгват проверки на палатите в Родопската яка, ама няма ревизори / dariknews.bg

Община „Родопи" няма ревизори, които да съставят актове на собственици, деклариращи многократно по-скромни имоти от притежаваните. Това каза за Дарик шефът на Данъчната служба на общината Тодор Запрянов. Общинските съветници вече гласуваха назначаване на един ревизор и един служител по приходите, което до голяма степен ще реши проблема, но в момента се очакват съкращения в местната администрация, така че още не е ясно кога ще започнат да се изпълняват тези длъжности, коментира той.

Запрянов заяви, че от догодина проверки на новопостроните палати в Родопската яка, регистрирани с несъответстващи на реалната застроена площ данъчни оценки, ще станат рутинни. Такова предложение е направено и ще бъде гласувано на някоя от следващите сесии на Общинския съвет в „Родопи". Досега такива се правеха само по сигнали и актовете се издаваха от кмета на общината, обясни Запрянов.

Проблемът е голям, тъй като хазната на общината олеква, коментират селски кметове по повод на десетките дворци с данъчни оценки на малки къщички в Брестник, Белащица, Марково, Брани поле.