Три тежки катастрофи в Смолянско с един загинал (СНИМКИ)
Три тежки катастрофи в Смолянско с един загинал (СНИМКИ) / снимки: Адриан Кулев

Три тежки катастрофи станаха през последното денонощие в Смолянско, като има един загинал. Инцидентът с фатален край е от снощи малко преди 21 ч. в курорта Пампорово. 44-годишен мъж от смолянското село Момчиловци, шофирайки лекия си автомобил "Тойота Авенсис Версо“, на лява хоризонтална крива с надлъжен наклон излиза от пътното платно и се удря в дърво. В резултат, водачът е тежко ранен и въпреки че пристигналите на място екипи на пожарната и Спешна помощ го изваждат от автомобила, по време на транспортирането за болницата мъжът умира. Той е работил като строител и най-вероятно се е прибирал от работа. Причините за катастрофата се изясняват, но има съмнения за употреба на алкохол.

Три тежки катастрофи в Смолянско с един загинал (СНИМКИ)
netinfo
Два часа преди това става тежка катастрофа и в центъра на Смолян, като по чудо обаче при нея няма жертви. Лек автомобил "Опел Вектра", управляван 46-годишен мъж от с. Кокорово, общ. Смолян, не спазва предимството на кръстовище и се удря в движещия се с несъобразена скорост лек автомобил "Фолксваген Пасат ", управляван 32-годишен смолянчанин, който след сблъсъка, се преобръща под пътя. Леко ранени, без опасност за живота, са водачът на „Пасат"-а с контузия на лява китка, както и двама пътници - 28-годишен мъж от село Смилян – с охлузвания в областта на главата, контузия на дясно рамо и шия, и 21-годишен младеж също от с. Смилян – с контузия на главата. Екип на пожарната е обезопасил катастрофиралия автомобил и мястото на инцидента.

Три тежки катастрофи в Смолянско с един загинал (СНИМКИ)
netinfo
Малко след полунощ в сряда, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 18-годишно момиче от село Сопотот, при движение с несъобразена скорост, излиза в ляво от шосето по пътя Рудозем - Елховец, удря се в ската и се преобръща по таван на платното за движение. Леко ранена е младата шофьорка, която е с охлузни рани и болки в коремната кухина. 18-годишният ѝ приятел от с. Лъжница, общ. Гоце Делчев, който е пътувал с нея също е с охлузни рани и болки по главата. Двамата са настанени за лечение в смолянската болница, без опасност за живота.

Три тежки катастрофи в Смолянско с един загинал (СНИМКИ)
netinfo
И при трите катастрофи са използвани предпазни колани, допълват от полицията. Произшествията са посетени от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.