Три момчета загинаха при катастрофа край Широка лъка
Три момчета загинаха при катастрофа край Широка лъка / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

Три 18-годишни момчета загинаха при катастрофа край Широка лъка. Снощи около 21:30 часа на главен път село Широка лъка - град Девин, лек автомобил Рено „Меган" е излязъл от пътя и паднал в коритото на река „Широколъшка". В автомобила са пътували четирима души.

На място са загинали три 18-годишни момчета от град Девин, а четвъртото 18-годишно момче, също от град Девин, е с охлузни рани. На пострадалия е оказана незабавна медицинска помощ. Той е настанен в болницата в Смолян без опасност за живота.

Оцелелият е в хирургичното отделение с травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Състоянието на пациента му е стабилно, но момчето е много стресирано, каза дежурният лекар д-р Белчилов.

Момчето успяло да излезе от колата и стигнало пеша до най-близката бензиностанция край Широка лъка, за да алармира за инцидента. Пристигналият екип на "Спасителна дейност" извадил автомобила и телата на загиналите ученици от реката. По случая е образувано досъдебно производство.

Общинският съвет в Девин обяви 24 декември за Ден на траур заради трагедията. Отменени са всички прояви, свързани с Коледните и Новогодишните празници, каза кметът Цветалин Пенков. Местният парламент гласувал по 1 000 лева помощ на трите почернени семейства.

Все още няма яснота как се е случил трагичният инцидент, както и не е ясно кой е бил зад волана. Според местните, момчетата се връщали към Девин след разходка с колата до Широка лъка.