/ ОД на МВР - Пловдив
Тежък ден за шофьорите по автомагистрала "Тракия" днес! Общо три катастрофи станаха на аутобана сутринта след 10.00 ч. 

Както DarikNews вече съобщи около 10.00 ч. шофьорът на камион, превозващ бутилки с метан ударил рязко спирачки заради станала катастрофа пред него. Водачът е видял  че пред него се удрят две коли и рязко е спрял. Заради рязкото спиране, се счупил кран на бутилка с метан и се е стигнало до изтичане на газ. Няма пострадали при този инцидент, но се наложи почистване на пътя.

Катастрофа затвори „Тракия“ и в двете посоки, има теч на газ (СНИМКИ)

Заради този пътен инцидент бяха затворени двете ленти на магистралата, а движението по посока София беше отклонено през село Шишманци в посока София и през Поповица по посока Бургас. 

В момента движението в посока Бургас вече е възстановено, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. 

Междувременно заради гъстата мъгла и ниската видимост - до 20 м, са станали още две леки катастрофи на аутобана в посока София.На 144-я километър верижно са се ударили три автомобила. По колите има само материални щети, а пътниците са отказали медицинска помощ.

На 150-я километър пък ТИР се е ударил във внезапно спрелия пред него автомобил. Данни за сериозно пострадали при този инцидент също няма.

Създадена е организация за нормализиране на движението в района във възможно най-кратки срокове.

Припомняме, че верижна катастрофа стана тази сутрин и на Околовръстния път на Пловдив. Лек автомобил КИА "Соренто" навлезе в насрещното и се блъсна в бус "Ивеко", а в тях се наниза и "Хонда Сивик".  Автомобилите са с пловдивска регистрация. Няма данни за пострадали. 

Верижна катастрофа затруднява движението на околовръстния път на Пловдив