Дарик
Дарик / Деян Герговски
Три катастрофи със загинали са регистрирани в петък и неделя на територията на ОД на МВР-Пловдив, съобщиха от полицията в града под тепатата.
 
Около 13.10 часа вчера, преди разклон за Садово на главен път Пловдив – Хасково, лек автомобил “Рено” предприел обратен завой, отнел предимството и бил блъснат от лек автомобил “Хонда”. На място издъхнал 80-годишен пловдивчанин, водач на първата кола. Медицинска помощ е оказана на 29-годишен мъж, управлявал втория автомобил, чиято алкохолна проба е отрицателна.

Три тежки катастрофи в Бургаско

Към 16:00 часа в петък, в района на 108 км на АМ “Тракия”, посока Бургас, лек автомобил “Субару” се блъснал в мантинела и пет колчета. Пристигналите полицейски служители и екип на Спешна помощ констатирали смъртта на 52-годишен мъж от Поморие, който бил зад волана.

Както Дарик вече ви съобщи,същата вечер, около 22.20 часа, мотоциклет “Санянг” преминал през кръгово кръстовище на ул. “Димитър Талев” и кв. “Беломорски”, при което водачът му - 40-годишен от Сухиндол, починал на място. Негов спътник, на 48-години от Пловдив, е настанен в болница за лечение.

Местопроизшествията са запазени и посетени от дежурни оперативни групи. Извършени са огледи. Причините и обстоятелствата около катастрофите се разследват в рамките на образувани досъдебни производства.

Мъж загина след инцидент с АТВ

Междувременно, солидно почерпен шофьор е предизвика катастрофа в събота в Пловдив, съобщиха още от полицията. Около 4.40 часа, на ул. “Съединение” лек автомобил “Ауди” ударил последователно спрелите за престой “Опел”, “Шкода” и “Шевролет”. Медицинска помощ е оказана на водачите на първите две блъснати коли, на 52 и 58 години. Алкохолните проби на пострадалите и тази на 47-годишния шофьор на “Шевролет”-а са отрицателни. Дрегерът обаче отчел, че 30-годишен пловдивчанин, който управлявал “Ауди”-то, е под въздействието на спиртни напитки 2,60 промила.

С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство.