Три дни Капана твори, танцува, празнува и спортува
Три дни Капана твори, танцува, празнува и спортува / netinfo

Тридневният фестивал „Капана фест“ започва днес в емблематичния пловдивски квартал, съобщи за Дарик Никола Сивков от организаторите. Многобройните събития се сливат в различни форми - от музика и танци, през кино и литература  до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.

Откриването е тази вечер с участието на Янка Рупкина и проект „Българи“. Мистичният й глас се комбинира с хип-хоп бийтове, а етно ритмите са обработени във фънк и браз. Плеяда от български музиканти се обединяват в две музикални теми: „Вечер на духовете“ и „Фънки соул джаз безобразие“.

Капана ще твори, като се акцентира върху рисуването, което минава рамките на платната и се пранся върху обувки и хладилници. „Капана фест. Улични художници имат за цел да запазят с изкуството си духа на квартала. В концепцията на събитието се вписва и брейк денсинга и уличната хип-хоп култура. Освен това артистичният лабиринт ще бъде озвучен и от латино ритми.   Освен това ще звучат и латино ритми, които превръщата артистичния лабиринт в истински карнавал. По време на мащабният фестиващ ще се ползват рампи за скейт и  ролер скейт.

„Капана фест“ представя и базари за грамофонни плочи и  книги . Ще има и вело базар, както и Т-шърт фест с надслов „Изкуството на българската тениска“ и Хранкооп био пазар. Организира се и  уникалния по рода си Бийрфест с качествена бира.

Социалната кауза на събитието ще бъде чувството за социална отговорност към хората с редки заболявания. В благотворителни шатри всеки може да остави по нещо за продажба и да откупи вече оставени неща.