Три детски площадки и фитнес на открито правят в „Източен“
Три детски площадки и фитнес на открито правят в „Източен“ / Дарик Пловдив

Подобряване на инфраструктурата, довършването на ЦДГ „Чайка“ и изграждането на нови детски площадки са сред приоритетите в работата на район „Източен“ за 2016-та година. Това стана ясно по време на представяне на инвестиционната програма на района, която възлиза на 490 000 лева.

Очаква се новата детска градина в „Източен“ да отвори врати през месец септември, съобщи кметът на района Николай Чунчуков. Заведението ще разполага с 8 групи, плувен басейн и физкултурен салон.

През тази година в района ще бъдат изградени 3 нови детски площадки в междублокови пространства, нов фитнес на открито на Цариградско шосе, ще се подмени и уличното осветление, каза още Чунчуков. Близо 6000 кв. м тротоари ще бъдат рехабилитирани.

Администрацията на района ще се премести в новата сграда на бул.“6-т септември“ до два месеца, съобщи още Чунчуков. Близо 70 000 лева струва обзавеждането на помещенията, които ще ползва район „Източен“  в бившия хотел на Ванко 1, като в непосредствена близост до сградата ще бъде изграден и паркинг, допълни той.

Николай Чунчуков откри офис на улица "Лотос" № 1 в район „Изгрев“, в който ще работят социални работници по проекта "Независим живот“. 70 жители на района в тежко здравословно състояние ще ползват услугата две години, като на тяхно разположение ще има медицинска сестра, психолог и рахибилитатор.