Три дами оглавиха Земеделски народен съюз в Пловдив
Три дами оглавиха Земеделски народен съюз в Пловдив / zns.bg

Три дами поеха ръководството на ЗНС в Пловдивска област на конференция на партията, завършила късно снощи в Пловдив.

Досегашният председател Райна Дончева бе избрана за нов мандат и ще ръководи организацията в следващите 2 години. Неин заместник стана Йорданка Змиярова, председател на земеделците в община „Марица“, където тя бе избрана за общински съветник. Секретар на структурата е Иванка Милушева. В настоятелството на организацията влязоха общо 7 души.

В доклада си Дончева посочи, че на местния вот през есента миналата година постигнатите резултати за ЗНС в региона са удовлетворителни и са много по-добри от предишни избори. В община „Марица“, например, по абсолютен брой гласове сме 4-та политическа сила. Това е благодарение на екипната работа на кандидатите, ръководството и коалиция „Народен съюз“ - имаме избрани кметове и общински съветници, а тези резултати ни дават повод да вървим напред и нагоре, посочи тя. В региона важен фактор са привлечените млади хора по места. Голяма част от тях са високо образовани, имат идеи за развитие на населените места в Пловдивска област и са изключително активни, допълни Дончева. Нейните намерения са да мобилизира тази енергия и коалиция „Народен съюз“ да затвърди резултатите, получени на местния вот, и за предстоящите президентски избори.

Известният пловдивски неврохирург проф. д-р Борислав Китов, който беше народен представител в продължение на 4 мандата от земеделската партия, заяви, че по-добър резултат може да се постигне единствено, ако партията продължи да провежда политики в интерес на хората. Само с пари или без тях нищо не може да се постигне, заяви той в отговор на коментари на делегати, че някои формации разполагат със солидни средства, особено по време на избори.

На 9 април в София ще се проведе извънреден конгрес, на който политическите сили от коалиция „Народен съюз“ ще се консолидират в единен политически субект.