Водещите Искра Койчева и Валери Станков в студиото на Дарик с Иван Петков и Лора Китипова
Водещите Искра Койчева и Валери Станков в студиото на Дарик с Иван Петков и Лора Китипова / /фото: Петър Тодоров, Дарик радио
Треньорът на МАРИЦА: Целта е се утвърдим в Европа
95673
Треньорът на МАРИЦА: Целта е се утвърдим в Европа
  • Треньорът на МАРИЦА: Целта е се утвърдим в Европа
„Дали ще играем всяка година в Шампионска лига или ще търсим по-добро представяне в турнира за купата на ЦЕВ, целта е да бъдем в елита на европейския волейбол“, заяви в ефира на Дарик радио старши треньорът на волейболен клуб „Марица“ Иван Петков.

„Съперниците ни от групите на Шампионска лига са много силни. Ние обаче имаме своите шансове. Ще се постараем да се класираме на едно от първите две места на финалната фаза на най-силния клубен турнир в света“, допълни треньорът.

Наставникът на маричанки благодари на близо 4000 зрители, които подкрепиха тима в дебютния им мач в Шампионската лига срещу Динамо – казан.

„Въпреки загубата в по-голямата  част от двубоя бяхме равностойни с именития съперник“, каза още Петков.

Най-новото попълнение на отбора Лора Китипова сподели пред Дарик, че е била сигурна в успеха на Марица Волей. „Още в първите тренировки усетих огромното желание на съотборничките си да постигнат и невъзможното, за да се класират напред“, заяви Лора в студиото на Дарик. Разпределителката на тима допълни, че и преди това е играла в груповата фаза на Шампионската лига, но сегашното класиране в турнира е по-истинско за нея, защото е пред родната публика.

Следващия мач на отбора в Шампионската лига е срещу сръбския първенец във волейбола Визура. Двубоят ще се играя в пловдивската зала Колодрума на 11. 01.2018 г. от 18:30 ч.

Гостуването на Иван Петков и Лора Китипова в регионалната програма на Дарик радио чуйте в звуковия файл