Трансформираха детската градина със синьото мляко
Трансформираха детската градина със синьото мляко / снимка: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив

От началото на април детска градина „Слънце“ е част от „Никола Вапцаров“. Това стана след като Общинския съвет в Асеновград реши да обедини двете заведения. Храната за близо 350 деца от двете сгради на обединената детска градина се приготвя в кухнята на „Никола Вапцаров“ и се транспортира както към „Слънце“, така и към ОДЗ „Зорница“ в квартал „Запад“.

Кухненският блок на детската градина със синьото мляко бе затворен преди дни. Директорката Златка Тоскова съобщи за Дарик, че е имало  и проблеми с безопасността на газова печка в кухнята. Вече има уволнен помощник-готвач заради липсата на необходимото образование. От пловдивската дирекция на Агенцията по безопасност на храните заявиха, че нямат отношение към запечатването на кухнята и това е решение на местно ниво. Предстоят още промени за персонала и броят на служителите подлежи на оптимизация след трансформацията. Има обаче служители в болнични и това забавя рокадите.

Междувременно, районната прокуратура, продължава проверката по случая. След като химическа експертиза установи, че сервираното на 11-ти март мляко съдържа отрова за мишки, предстои да се разбере каква е била нейната концентрация.