Torta rock на Тортата е новото риалити на „Нота по нота”
Torta rock на Тортата е новото риалити на „Нота по нота” / Младежки дом Пазарджик

От 12 до 15 май Пазарджик отново ще бъде домакин на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Нота по нота". За първи път тази година в конкурса ще се представят и младежки рок банди. За тях е предвидена специална секция. Новото риалити е наречено "Torta rock", защото изпълненията ще са на открито, от 19 часа, на Тортата (площад "Константин Величков"). Рокаджиите ще се изявяват на 12 и 13 май, а на 14 май ще е галаконцертът им. Организатор е Младежкият дом в областния център.

Традиционно форумът дава възможност за изява на даровити млади певци и работа с водещи музикални педагози у нас. Целта е да се популяризира българската песен. Рок групите ще са разделени в две възрастови групи - до 19 и до 30 години. По регламент, трябва да изпълнят 2 песни, като едната задължително трябва да е на български език. Тя може да бъде и авторска. Позволено е да имат балетен съпровод.

Изпълненията ще се оценяват от компетентно жури от рок музиканти, композитори и продуценти. Победителят ще получи Голямата награда - статуетка и парична награда. Всички ще си тръгнат от Пазарджик с грамоти. Ще има и награда на публиката - заснемане на документален филм от Forty TV. Със своите гласове зрителите ще определят фаворита.