Топалова изгони Краси Димитров от Локо Пд
Топалова изгони Краси Димитров от Локо Пд / netinfo

Капитанът на Локомотив Пд Красимир Димитров бе отстранен от отбора по нареждане на президент на клуба Галя Топалова. Самият футболист потвърди пред Гонг информацията, като заяви, че никой не му е обяснил причината за това решение, въпреки че дори е разговарял лично по телефона с шефката клуба.

Часове преди това стана ясно, че генералният секретар Атанас Узунов е подал оставка, която веднага е била приета от Галя Топалова.

Краси Димитров обясни, че преди началото на днешната тренировка на пловдивските железничари е бил повикан в треньорската стая и уведомен за решението на собственичката на тима от наставника Ясен Петров и главния мениджър Христо Бонев.

„Приех спокойно решението. Шеста година поред в Локомотив и няма от какво да се притеснявам. Обясниха ми, че това е лично решение на Галя Топалова”, заяви в ефира на Дарик радио капитанът на Локо Пд.

„Обадих се на Галя Топалова и разговарях около 1 минута с нея, а тя ми отговори, че това е лично нейно решение, пожела ми лек ден и ми затвори телефона. Не знам защо съм отстранен, не получих никакъв отговор и не мога да кажа нищо”, добави Краси Димитров.
Капитанът на Локомотив Пд припомни, че дори не е играл в първия мач след подновяването на шампионата. В двубоя с Локомотив Сф (1:2) не бе пуснат в игра.

„В 50-та минута треньорът ме повика и каза, че ще влизам, защото Даниел Моралес имаше проблем. За 4-5 минути, докато вляза, Локо Сф ни вкара два гола и Ясен Петров поръси нова смяна, за да промени резултата”, обясни Краси Димитров.

Членът на Управителния съвет на фенклуба на Локомотив Пд Костадин Славов заяви от името на привържениците на тима, че е време старши треньорът Ясен Петров да излезе и да обясни каква е истинатаза отстраняването на Краси Димитров и Атанас Узунов.
„Нещата са много по-дълбоки. Трябва да се обърнете се към Ясен Петров, защото и него много го боли. Той трябва да излезе и да каже каква е истината. Редно е да дадем думата на треньора, защото според мен той е честен човек”, сподели пред Гонг Костадин Славов.