Териториалните дирекции на ДАНС – до края на март! Да, ама не!
Териториалните дирекции на ДАНС – до края на март! Да, ама не! / netinfo
Териториалните дирекции на Държавната агенция за национална сигурност няма да бъдат сформирана до края на месеца, както бе оповестено първоначално. По информация на Дарик радио се обсъжда вариант, структурите на агенцията в Смолян, Пазарджик и Кърджали да са под шапката на пловдивската дирекция.

Заповедта за назначаването на шефа на служба “Сигурност” комисар Ангел Стоев за директор на пловдивското ФБР трябваше да бъде подписана преди седмица, а до края на месеца се очакваше да бъдат назначени всички агенти в пловдивската дирекция – служителите от досегашното Pегионалнo управление "Сигурност", от военното контраразузнаване и от агенцията за финансово разузнаване. За заместник-директор се спряга името на началника на регионална служба „Сигурност – ВП и ВКР” Щерю Царев.

Председателят на новосъздадената Държавна агенция „Национална сигурност” Петко Сертов не отговаря на мобилния си телефон. До момента няма и официална информация до медиите относно създаването на регионалните структури на ДАНС.

Териториалната дирекция на новата Държавна агенция за национална сигурност в Пловдив ще се помещава най-вероятно в сградата на бившия щаб на Втори армейски корпус.