Таксиджии протестират срещу нелегални колеги
Таксиджии протестират срещу нелегални колеги / netinfo
Таксиметровите шофьори в Пазарджик открито започват да протестират срещу незаконните таксита в общината. Те ще изпратят писмо до Областна дирекция “Полиция” в с искане за решаване на проблема. 16 са в момента незаконните коли за таксиметров превоз в Пазарджик, съобщиха за Дарик радио от Сдружението на таксиметровите шофьори.

Курсовете, които се извършват неправомерно от тези коли, са предимно за Огняново, Паталеница, Мало Конаре и Говедаре, а проблемът е от няколко години, след поскъпването на билетите по външните линии, съобщи Валентин Нучев.

Според експерти на Държавната автомобилна инспекция тенденцията за увеличаване нелегалните превози засяга цялата страна. Само за миналата година срещу недобросъвестните шофьори са образувани 8 производства. Схемата за превоз се запазва една и съща. Такситата минават няколко минути преди курса на автобуса по същата линия и обират от спирките хора, пътуващи до близките на Пазарджик села. Пътуващите предпочитат да се придвижват така, защото цената за един пътник в таксито е същата, както и на билта в автобуса.