“Сървайвър за кметове” в Пловдив
“Сървайвър за кметове” в Пловдив / netinfo

В “Сървайвър за кметове”, организиран от вестник “Стандарт”, ще участват кандидатите за кмет на Пловдив. Подобен предизборен диспут се организира за пръв път в България от печатна медия. Той ще изправи един срещу друг фаворитите за кметския стол в импровизирано състезание, където да представят директно основните си послания за европейско развитие на Пловдив.

“Сървайвър за кметове”, който представя кандидатите в най-”горещите” градове в оригинален риалити формат, ще се проведе на 5 октомври (петък) от 13 часа в зала “Пресклуб” на Международен панаир Пловдив.

В първия рунд на състезанието кандидатите за кметския пост ще отговарят на горещи въпроси за града, подготвени от щатните кореспонденти на вестник “Стандарт”. В "Глас народен – хората питат"– присъстващите представители на гражданския сектор ще задават по един въпрос към всеки от участниците. В третия тур всеки кандидат за кмет ще задава неудобен въпрос към своите опоненти. Финалният кръг на “Сървайвър за кметове” - "Политически лексикон", е подготвен специално от журналистите на вестник “Стандарт”.

Жури ще бъдат цветът на пловдивската общественост – интелектуалецът доц. Запрян Козлуджов, зам.-ректор на ПУ “Паисий Хилендарски”, футболната легенда Динко Дерменджиев-Чико, психологът Рада Масалджиева и бизнесменът Йордан Радев. Водещ на “Сървайвър за кметове” ще бъде популярният журналист от Дарик радио Мартин Карбовски. Сред публиката ще бъдат студенти от университетите в Пловдив, представители и членове на неправителствени организации, граждани, хора от бизнеса, представители на печатни и електронни местни медии.

Медийни партньори на “Сървайвър за кметове” са ТВ “Евроком България” и “Дарик радио”.