Сън в лятна нощ на Античния
Сън в лятна нощ на Античния / netinfo
За пръв път след 1989 година в България гостува руски театър. „Сън в лятна нощ” от Шекспир е постановката, с която утре вечер на Античния театър в Пловдив ще се представи трупата на театър Вера Комисаржевская” от Санкт Петербург. Режисьор на спектакъла е Александър Морфов. Главните роли в представлението той е поверил на Александър Болшаков, Олга Арикова, Александър Ронис и Анатолий Ронис.

Известният наш режисьор посяга за втори път към сценичното осъществяване на популярната Шекспирова творба след като преди десетина години я постави на сцената на Народния театър „Иван Вазов”, където главните роли изпълняваха актьорите Кръстю Лафазанов и Христо Мутафчиев. Морфов поставя на сцената на театър „Веар Комисаржевская” пиесата на Шекспир преди година като акцента е повече върху любовната история.

„Обикновено тя е в комедийно-пародиен аспект, а ние се опитваме да проникнем в драматизма. Не искаме на всяка цена да разсмиваме публиката – има много сълзи и трагика в усилията на нещастните млади хора да получат своята любов”, обяснява Морфов.