Съдът задържа подкупния затворнически шеф
Съдът задържа подкупния затворнически шеф / netinfo

Най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" наложи Пловдивският окръжен съд на началника на затворническото общежитие „Хеброс” Славейко Данчев. Той беше задържан с подкуп от 100 евро и 200 долара, за да впише лишен от свобода в списъка с предложения за предсрочно условно освобождаване.

Данчев поиска от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „Домашен арест” с оправданието, че е болен от пареза на лицевия нерв и в подкрепа на това представи 10 амбулаторни листа. ”Възмутен съм от лошите условия в ареста, в една килия от 6 квадратни метра сме настанени 4 души, което далеч от изискванията на Европейския съюз за местата за лишаване от свобода”, заяви Данчев.

Той смята, че белязаните пари са му били подхвърлени нарочно, за да го уличат в извършване на престъпление. От мен не зависи дали да впиша някой за предсрочно освобождаване, защото от Нова година не съм член на комисията, каза Данчев.

В отговор на въпрос от съда, как ще обясни наличието на кашон с уиски и луксозни бонбониери, Данчев каза че били предназначени за подарък на новооткриващ се в Новотела офис.

Председателят на Окръжен съд Пловдив Сотир Цацаров, който гледаше мярката, заяви, че това, което е извършил затворническият шеф, компрометира правосъдната система.