Съдът допусна повторно броене на бюлетини в Пловдив
Съдът допусна повторно броене на бюлетини в Пловдив / Дарик Пловдив/ архив

Административния съд в Пловдив допусна повторно броене на бюлетини в няколко секции на район „Централен“ в Пловдив. Това стана по време на днешното второ заседание по жалба на партия „Кауза Пловдив“, срещу резултатите от изборите за общински съветници.

„Конкретната жалба касае няколко секции в район „Централен“, за които имаме съмнение, че има нередности“, обясни за Дарик радио лидерът на партията и настоящ зам.-кмет по спорта Георги Титюков.

На днешното заседание, където бяха повторно преброени бюлетините в 4 секции, стана ясно, че има несъответствие между броя на недействителните бюлетини, отразени в протоколите на ОИК и бройката, която показа днешното броене.

В протокола на 81-ва секция са отразени 21 недействителни бюлетини, които обаче след днешното повторно броене се оказаха действителни. Подобен е случаят и в още една секция, където над 40 обявени за недействителни бюлетини се оказаха напълно валидни.

На тази база докладчикът по делото съдия Мария Златанова отложи делото за петък (20-ти ноември), когато ще бъдат повторно преброени бюлетините в още 5 секции.

В новия общински съвет хората на Титюков от „Кауза Пловдив“ имат 3-ма общински съветници, но са на мнение, че са били ощетени и се надяват на още един общински съветник.