Съдят подкупния митничар
Съдят подкупния митничар / netinfo
Митничарят Петьо Богов ще отговаря днес пред Пловдивския окръжен съд за престъпления по служба, които е извършил на 2 юни 2006 година. В качеството си на

длъжностно лице– младши инспектор при отдел “Митническо разузнаване и разследванена трафика“ при Териториално митническо управление на Митница Пловдив, Богов не е изпълнил служебното си задължение с цел да осигури улеснение и привилегия за Лазаринка Стоянова. Тя работела като специалист “Митница“ и “пряк представител“ на “ГАССЕР – България“ ЕООД Кричим.

На същата дата Богов е съставил официален документ – писмено удостоверение с личен митнически печат и подпис на обхвата и резултатите от митническия контрол по проверка на стоки и поставяне на средства за идентифициране за реекспорт на стоки с титуляр на режима “ГАССЕР – България“ ЕООД Кричим и получател “ЕРИХ ГАССЕР ФЕШЪН “ ООД и Ко, Австрия, в които е удостоверил неверни обстоятелства – а именно че на 02.06.2006 г. с поставяне на пломба в присъствие на “пряк представител“, а на практика той не е присъствал и с тира е могелода бъдат пренесени опасни вещества. След скандалния арест митничарят беше уволнен дисциплинарно.