Съдят недоволен клиент на жрица на любовта
Съдят недоволен клиент на жрица на любовта / getty images

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу 32-годишният Христо М., от Пловдив, за кражба.

На 28 юли 2015 г. обвиняемият се движел в района на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив. Срещу спирката на Централна жп гара срещнал 18-годишна проститутка. Тя му предложила сексуалните си услуги за 15 минути срещу заплащане. Двамата се оттеглили към коловозите на жп гарата. Христо платил на жената 20 лева, но после решил да си ги поиска обратно, защото останал неудовлетворен от жрицата. Тя си тръгнала и отказала да му върне парите. Поради тази причина той решил да я ограби. Настигнал жената и започнал да ѝ дърпа дамската чанта, в която имало 100 лева, документи и гримове. Младата жена успяла да избяга в посока към бул. „Христо Ботев“, но отново била догонена от обвиняемия, който този път успял да ѝ вземе дамската чанта, скъсвайки дръжката ѝ. Христо заплашил жената с джобно ножче. Пострадалата успяла да го ухапе по едната ръка и се развикала за помощ.

Няколко мъже, нейни познати и роднини, които били в района на жп гарата, подгонили Христо. Той се опитал да прескочи ограда край коловозите, за да избяга, но паднал на дясната си ръка и я счупил. Изпуснал и джобното ножче. Обвиняемият бил застигнат от мъжете, които му нанесли побой, след което отнели от него освен дамската чанта, така и други негови вещи, сред които и мобилния му телефон, за което се води отделно разследване. Случаен минувач се обадил в полицията, а пострадалата подала жалба във Второ РУ на МВР в Пловдив.

По делото са извършени няколко експертизи. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият не се е признал за виновен.