Съдии от Пазарджик съдят колежка
Съдии от Пазарджик съдят колежка / netinfo

Пазарджишкият Окръжен съд даде днес ход на делото срещу бившата съдийка Виолина Личева от Перник. Обвинението срещу нея е за причиняване на смърт по непредпазливост. Делото се гледа в Пазарджик, защото магистратите от Перник саси направилисамоотвод и не са пожелали да гледат делото.

На 28 ноември около 18 часа миналата година Личева блъсна с джипа си“Сузуки” 61 - годишния Йордан Велев,който почина на място.

Инцидентът стана на пътя Перник –София, близко до бензиностанция в която Велев е работил като пазач. Усложняващите обстоятелства по случая са: напускане на мястото на произшествието и извършване на деянието в нетрезво състояние. Взетите проби няколко часа след инцидента са установели 3.84 промила алкохол в кръвта на магистратката. 3.5 промила алкохол е установен и в кръвта на убития. Днес в съда Виолина Личева не се призна за виновна . Дъщерите на загиналия Албена и Даниела Велеви предявиха граждански иск за обезщетение от по 60 хил. лева. В рамките на делото ще бъдат разпитани 25 свидетели.