Събират капачки за лечението на болно дете
Събират капачки за лечението на болно дете / netinfo

Акция за събирането на пластмасови капачки стартира в Смолянско, която цели да помогне на болно дете, което посещава Дневен център за деца с увреждания - Рудозем. Към благотворителната кампания се присъединяват хора от цялата област. Последното голямо дарение на дневния център бе направено от  клуб "Милосърдие" при Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев" – Смолян.

„Средствата от тях ще се използват за специфичните нужди на детето от центъра. Тези инициативи не ни струват никакви пари, лесно се организират, възпитават се съпричастност и милосърдие у учениците - нашите деца. Призоваваме всички да се присъединят, лесно е. Вкъщи, в един съд може да събирате всички видове пластмасови капачки, вместо да ги изхвърляте. В училище, на подходящо място поставете големи бутилки и напомняйте по-често на учениците, че си заслужава, защото е за благородна кауза“, коментираха от професионалната гимназия.

Това е втората акция от този тип, която за провежда в помощ на Дневен център за деца с увреждания – Рудозем.

Първата инициатива осигури пари за закупуване на нови уреди и помощни средства за игра и рехабилитация на малчуганите от центъра, набрани от продажбата на около половин тон пластмасови капачки.