Събират излезли от употреба електрически уреди
Събират излезли от употреба електрически уреди / район Северен

Втора поредна акция тази година за събиране на излезли от употреба електро уреди организира администрацията на пловдивския район „Северен“, съобщи кметът на района Ральо Ралев.

Първата и успешна такава акция за района се състоя през май 2016г.

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават днес от 09:30 до 13.00 часа на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт излезли от употреба печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси.

За онези, които ще се включат в акцията, са предвидени ваучери за покупка на подарък от голяма търговска верига за битова техника в Пловдив.

Възрастни хора и такива, които нямат възможност да доставят на място своите уреди или нямат транспорт, могат да дават своите заявки на тел. 032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен” като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлите от употреба уреди, които желаят да предадат.

В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

Това е една екологична и полезна инициатива и е хубаво поне два пъти в годината гражданите да могат да се възползват от нея. Призовавам повече хора да се включат и да изчистят домовете си от ненужните им електрически и електронни уреди”, сподели кметът на района инж. Ралев.